Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Квітень » 20 » Великодні гаївки у Тисменицькому районі
10:27
Великодні гаївки у Тисменицькому районі

Світлий Великдень - це свято Воскресіня Христового, яке вважається одним із самих древніх і важливих свят. Чудо Христового Воскресіння об’єднує всіх нас вірою у перемогу світла над темрявою, добра над злом, життя над смертю.

Цей день – набільша радість для усіх християн. А розпочинається усе у ніч на неділю, після опівночі, дзвін сповіщає про Воскресіння Христове і початок великодньої служби. Богослужіння проводяться особливо урочисто й тривають вони до ранку. Кульмінацією служби стає обряд освячення пасок, писанок та інших страв, принесених у кошику. Другий та третій день Великодніх свят супроводжувався дитячими забавами та гаївками біля церков.

Так цьогоріч у Тисменицькому районі відбулися Великодні гаївки у таких селах: Березівка, Братківці, Марківці, Рибне, Тязів, Красилівка, Вільшаниця, Ганусівка, Добровляни, Драгомирчани, Загвіздя, Колодіївка, Липівка, Одаї, Милування, Нові Кривотули, Павлівка, Підлісся, Слобідка, Старі Кривотули, Стриганці, Угринів, Узин, Чорнолізці, Ямниця, Хом’яківка, Милування, Колодіївка.

Забави по єзупільськи

Відрадно,що сьогоднішнє молоде покоління намагається відродити та всіляко підтримує традиції,знищені та заборонені радянською системою.

Великдень - свято єднання родини,народу,нації. В одну єдину родину в черговий раз об’єднала єзупільчан біля церкви великодня гаївочка.

Традиційно, третього дня Великодніх свят після відправи Св.Літургії, під звуки церковного дзвону на подвір’я храму вийшли єзупільчани, щоб розділити радість Христового Воскресіння з учасниками гаївок. Гострий вітерець, не дуже тепла погода не завадили продемонструвати свою виконавську майстерність, виконуючи вірші та гаївки "Повилися огірочки", "Грушечка", "А вже весна вскресла" та багато інших. До великодніх гаївок були залучені виховнці Єзупільського НВК під керівництвом Наталії Вовчук та Елеонори Сковронської.

Учасники гаївок повернули людей похилого віку у їх минуле. Тішилися молоді і старші люди, що гарна традиція має продовження.

Переглядів: 659 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024