Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Листопад » 22 » Віче-реквієм та молебень за невинно убієнними під час голодоморів в Україні
20:30
Віче-реквієм та молебень за невинно убієнними під час голодоморів в Україні

 

    22 листопада на центральній площі біля пам’ятника Борцям за волю України відбувся мітинг-реквієм «Запалімо свічу пам’яті». Пом’янути мільйони людей, які загинули мученицькою смертю від голоду, прийшли керівництво району, міста, духовенство, працівники райдержадміністрації та районної ради, депутати обласної, районної, міської рад, учителі та старшокласники Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивчення окремих предметів, громадськість.
    Жалобні заходи розпочалися із молитви. Священики храмів Тисмениці відслужили панахиду за упокій душ, загиблих від голоду. Під звуки метронома присутні схилили голови у хвилині мовчання.

    Щохвилини помирало 17 людей, щогодини – тисяча, а щодоби - 25 тисяч. Таку сумну статистику навів у своєму виступі заступник голови районної ради Руслан Фармус, додавши, що так достеменно ніхто не може назвати втрати українського народу у час Голодомору 1932-1933 років. По суті, це був замах комуністичного режиму на існування нації: за прагнення бути вільними і незалежними українці заплатили мільйонами життів.

   Поезію про страшні наслідки цинічно спланованої акції Кремля із знищення непокірного народу зачитала методист відділу культури районної державної адміністрації Людмила Федик.

   Запалені свічки учасники скорботного заходу поклали до пам’ятника Борцям за волю України та виклали у центрі площі у формі тризуба. Мерехкотіння вогників сповіщало про те, що нащадки пам’ятають про жертв радянської влади та поминають їх у своїх молитвах.

    Четверта субота листопада є одним із найскорботніших днів в календарі пам’ятних дат нашої держави. Саме цього дня українці по всьому світу вшановують пам’ять жертв наймасштабнішої трагедії нашої історії, геноциду українського народу – Голодомору 1932-1933 років зокрема та невинно убієнних під час інших голодоморів, яких зазнали наші співвітчизники у 1921-1923 та 1946-1947 роках. Цього дня на адміністративних будівлях, установах, підприємствах приспущені або із траурними стрічками державні прапори, обмежено проведення розважальних заходів.

 

 

 

 

Ведучий заходу - Роман Шкрумида
Текст - сайт Тисменицької РДА
©Фото Наталії Палагіцької

Переглядів: 755 | Додав: kultura | Теги: Віче-реквієм та молебень за невинно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024