Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Грудень » 4 » Виставка художніх робіт та презентація книжки Михайла Медвідя "Та не однаково мені"
10:01
Виставка художніх робіт та презентація книжки Михайла Медвідя "Та не однаково мені"

Хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами. Радість, яку дають нам картини – це радість участі разом з художником в тому процесі пізнання світу, який ми називаємо мистецтвом.

 Подія, яка згуртувала усіх шанувальників художнього мистецтва 29 листопада 2015 року у залі народного дому м. Тисмениця на виставці картин та презентації книги Михайла Медвідя «Та не однаково мені» стала для автора потрійним святом. Адже у колі усіх своїх шанувальників художник відзначав своє 85 – річчя, а також народження своєї книги та її презентацію, яку присвятив своїм дорогим  донькам Ірині та Любові.

Мистецтво Михайла  Івановича  - насправді багатогранне і це не закоханість у себе, це не закоханість у свою чарівну майстерність, це бажання передати свої вміння іншим, навчити їх бачити все у взаємозв»язку.

Серед багатьох майстрів – аматорів Тисмениччини ім»я Михайла Медвідя займає особливе місце.

Вчитель – філолог за фахом, поет, художник за покликанням наділений безмежною життєдайною силою. Михайло Іванович самобутній художник, творчість якого глибоко закорінена у народну культуру. У його творчому доробку понад 200 полотен, 3 книги. 

На виставці Михайла Івановича було представлено 30 картин, які увійшли до книги «Та не однаково мені». Художня композиційність звернула нашу увагу на головне в темі експозиції – це духовно – патріотична тема, наша  історія і наше сьогодення.

Кожна виставка Михайла Івановича – то ще один крок, ще один звіт про його творчі здобутки.

До цієї презентації Михайло Іванович йшов більше двох років, бо тривала клопітка робота над художньою книгою. І до цієї клопіткої праці долучилися добрі друзі митця, однодумці і в той день вони також разом з автором раділи за народження такої чудової книги.

За сценарієм презентації чітко висвітлювалися усі розділи, які увійшли до книги.

Передати велич Тараса Шевченка не тільки через його невмируще поетичне слово, але й засобами образотворчого мистецтва – такою була основна фабула виставки та презентація книги Михайла Івановича Медвідя, епіграфом якої стали поетичні слова Т.Г.Шевченка «Та не однаково мені».

Учні нашої школи чи не одними із перших ознайомилися із макетом презентованої  книги. Адже у березні в районній бібліотеці проходила персональна виставка художніх робіт Михайла Івановича  «Шевченкіана у творчості художника М.І.Медвідя».

І в той день учні школи на чолі з дирекцією школи, а саме Марією Лютою також завітали на свято та ділилися думками про переглянуті картини. 

Ведучі свята Ольга Карп»юк та Людмила Федик з приємністю запросили до слова Йосипа Карпіва, краєзнавця, лауреата літературної премії імені Романа Федоріва, редактора книги «Та не однаково мені».

Для людини – художника найголовніше бути самим собою, жити тим, що твориш, любити і знати те, що відображаєш і з любов»ю нести все це до людей.

У той святковий день кожен з глядачів хотів привітати автора книги, картин Михайла Івановича і виразити теплі слова побажання. І ведучі з приємністю запрошували до привітального слова: новообраного міського голову Степана Сворака, а також колишнього очільника міста Богдана Дарчина, спішили привітати автора і директор народного дому  Михайло П»ятничук, Іванна Кучер, Леся Корнута та багато інших шанувальників.

Святкову атмосферу мистецької імпрези створювали дитячий вокальний ансамбль Тисменицької спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів з проглибленим вивченням окремих предметів під керівництвом Ганни Фученко, естрадний співак Василь Дубіцький, тріо «Калинове намисто», керівник Леся Сендецька, акомпаніатор Любомир Медвідь.

«Сьогодні ми глибоко вдячні Михайлу Івановичу за його неоціненну працю, глибокий талант художника, щиру дбайливість за духовність, церкву, за те, що своїм вмінням,через свої картини, ікони засіває у душах людей, зокрема дітей, молоді, доброту, віру, надію, любов, мир і злагоду...» або ж «Михайло Іванович – щирий патріот, вірний син України і це відчутно не тільки у спілкуванні з ним, але й відображається у його творчості...» Такі слова вдячності лунали в той день для Михайла Івановича Медвідя від усіх запрошених гостей, які тепло спілкувалися між собою та ділилися враженнями від побаченого і почутого.

Інформація: Любов Глодов"юк,

завідуюча методичним кабінетом відділу культури

Тисменицької райдержадміністрації, режисер заходу.

Фото: Тараса Дутки

 

Переглядів: 1262 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 torvic0360 • 08:01, 09.09.2019
ДУЖЕ ГАРНА СТАТТЯ ЗАХОДУ. ЗАВІДУЮЧА МКВК ТАЛАНОВИТА! (якщо стаття не авторська, зазвичай пишуть статті підлеглі, то жаль)
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024