Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2018 » Жовтень » 1 » XXIII Міжнародна поща Вервиці за мир і єдність Церкви.
09:32
XXIII Міжнародна поща Вервиці за мир і єдність Церкви.

Цими вихідними, 29-30 вересня, у селі Погоня Тисменицького району вже в 23-й раз відбулася Міжнародна проща вервиці. Цьогоріч молільники з усіх усюд прийшли до цього святого місця, просячи в Пречистої Діви Марії заступництва та ласк для Батьківщини нашої України.

Проща, яка в цьому році проводиться з нагоди року Божого слова та 1030-ліття хрещення України-Руси, традиційно триває два дні. Її програма насичена та цікава, а організатори щоразу стараються зацікавити прочан чимось новим, інформують "Вікна" з посиланням на прес-службу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Першого дня, згідно з розпорядком прощі, відбулося урочисте винесення ікони Погінської Матері Божої, Молебень до Матері Божої Погінської, співана вервиця (світлі таїнства). Кульмінацією вечора стала Архієрейська Божественна Літургія, яку очолив Владика Василій Тучапець, екзарх Харківський.

Опісля для прочан були організовані нічна духовна програма та нічні моління. Усі охочі мали змогу послухати духовні пісні у виконнанні Оксани Сливки – диктора хвилі 105.8 FM радіо дзвони, яка цього річ презентувала нову пісню, гімн Погоні «Цариця Покуття». Також радували прочан духовним співом Марійка Тузяк, дует у складі Анни та Вікторії Лопушанських, вокальний ансамбль «Калинове намисто» з м. Тисмениця (керівник Оксана Петрів), церковний хор «Розаріум» с. Побережжя (керівник Оксана Белько), Брошнівський дитячий церковний хор «Небесні ангелята» церкви Святої Параскевії (керівник Марічка Озарків), народний аматорський вокальний молодіжний ансамбль «Фортуна» Народного дому м. Тисмениця (керівник Тамара Березіцька) та народний аматорський камерний хор «Аксіос» з м. Тлумач (керівник Наталія Михайленко).

Завершилася проща 30 вересня Божественною Літургією, яку очолив Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Джерело інформації та фото: http://vikna.if.ua/news/category/if/2018/10/01/90469/view

Переглядів: 555 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024