Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Жовтень » 12 » Літературно-пісенний вечір "Україна понад усе"
20:07
Літературно-пісенний вечір "Україна понад усе"

 

   Літературно - пісенний вечір «Україна понад усе» з нагоди 72-ї річниці творення УПА відбувся у неділю, 12 жовтня, у Народному домі м.Тисмениця. Організований відділом культури районної державної адміністрації патріотичний захід через призму творчості відтворив сторінки нашої історії: боротьбу за волю і незалежність та події новітньої України.
Народні аматорські хорові колективи «Просвіта», «Благовіст», «Дзвін», оркестр народної музики Олега Камінського і солістка Світлана Бойко, вокальні ансамблі «Перлина», «Два кольори», «Фортуна», читці Ольга Карп’юк, Микола Глодов’юк, камерний квартет та ансамбль танцю «Тисменичанка» дарували присутнім повстанські, стрілецькі, релігійні пісні, твори про Україну, експресію танцю, магічну дію слова та мелодику музики.

 

 

   Зворушливе виконання Світланою Данчук однієї із найбільш відомих поезій Революції гідності «Мамо, не плач» Оксани Максимишин-Корабель, що згодом була поставлена на музику і стала піснею пам’яті загиблих на Майдані, нікого не залишило байдужим. А найяскравіші кадри із подій кінця листопада минулого та січня-лютого цього року відновили у пам’яті час, що став початком відліку доленосних змін в Україні. 

   Як і більше ста років тому Шевченкове «...Борітеся – поборете! Вам Бог помагає. За вас правда, за вас сила і воля святая!» і в наш час звучить як заклик, який свого часу підхопив лідер ОУН Степан Бандера, а сьогодні його втілюють нові герої. Данину шани цим двом провідникам нації віддали у піснях «Хай живе Бандера» у виконані хорового колективу «Дзвін» та «Шлях до Тараса» – оркестру народної музики Олега Камінського і солістки Світлани Бойко. Останні також подарували присутнім легендарний твір Володимира Івасюка «Мальви», що ніби списаний із сьогодення: тільки за офіційними даними близько тисячі матерів не дочекалися своїх синів із АТО на сході України.

   Підсиленням пісенних і музичних номерів стали виступи читця Людмили Федик.

   Усі концертні номери програми патріотичного заходу доповнила мультимедійна презентація, авторами якої є Іванна Мельник та Любов Глодов’юк (автор сценарію та режисури).
Молитва, що стала духовним гімном України, «Боже великий, єдиний» у виконанні учасників трьох хорових колективів та присутніх гостей завершила мистецький вечір.

 

 

Ведучі: Роман Шкрумида та Людмила Федик
Режисер: Любов Глодов'юк

©Фото Івана Постоловського

©Відео: ТРО "Тисмениця"

 

Переглядів: 910 | Додав: kultura | Теги: Літературно-пісенний вечір Україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024