Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2012 » Серпень » 24 » Виставка художньої вишивки
11:18
Виставка художньої вишивки

 Національна ідентичність українського народу немислима без вишивки. Саме вона прикрашає традиційне українське вбрання, предмети українського побуту, українські оселі. З давніх-давен славиться Тисмениччина вишивальницями, які зросли серед чарівної, щедрої і квітучої природи краю. Тож святкову програму до 20-річчя Незалежності України збагатило мистецьке дійство – презентація виставки художньої вишивки (квітковий орнамент) із красномовною назвою «Я рідний край, заквітчаний у квітах, у вишивку свою вплету». На її урочисте відкриття завітали керівництво району та міста, інші поважні гості, що були учасниками святкових заходів.
 «Сьогодні ви потрапили на виставку, яку можна назвати квітучою, адже головні її персонажі квіти: маки, волошки, бузок, ромашки, кульбаби, троянди. Квіти – це синтез сонця, зелені, літньої спеки і співу жайворонка. І я сподіваюся, що від неймовірної краси на полотнах горітимуть серця усіх вас», - розповідає про виставку її ведуча провідний методист відділу культури та туризму районної державної адміністрації Оксана Швець.
 Понад 80 картин, вишитих руками вишивальниць із Тисмениці, селищ та 36 із сіл району, об’єднує спільна тематика – квіти. Їх можна оглянути у виставковій залі Народного дому

 «Роботи виконані настільки витончено, що стібки здаються штрихами художника, а вишиті панно, наче намальовані пензлем віртуоза-художника. Усі вони ваблять веселковими фарбами, чистотою і неординарністю, - ділиться враженнями від побаченого начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації Олександра Стефінко, яка зініціювала саме квіткову тематику вистаки, - та додає, що роботи майстринь можна з впевненістю назвати вишиваним живописом, і кожна із них, немов розповідає історію, обов’язково добру і радісну».

 Народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Перлина» (керівник заслужений працівник культури України Марія Борис, концертмейстер Любомир Медвідь) подарував усім присутнім мелодійні українські пісні пісні «Принесіть мені маків» та «Моя Україна – червона калина».
 Захід відбувся у рамках Клубу творчих особистостей з метою залучити якомога більше людей до одного із видів народного мистецтва – художньої вишивки та приурочений 21-й річниці Незалежності України.


Джерело:
текст - сайт Тисменицької РДА
фото Тараса Дутки


Переглядів: 1452 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024