Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2016 » Січень » 23 » 22 січня - День Соборності України
23:44
22 січня - День Соборності України

    22 січня – особлива дата в історії державотворення Українського народу. Цього дня 1919 року у Києві проголошено Акт злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Наші співвітчизники, розділені історичними мурами, зуміли з’єднати етнічні українські землі і проголосити незалежну соборну державу.

Районні урочистості з нагоди Дня соборності відбулися 22 січня у Народному домі м. Тисмениця. У залі зібралися голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, керівництво району, працівники трудових колективів управлінь, відділів, районних служб, підприємств, установ, громадських організацій, жителі та гості міста.

Державним Гімном України, який зі сцени виконав народний аматорський хор «Просвіта» Народного дому м. Тисмениця під керівництвом заслуженого працівника культури України – Романа Медвідя, розпочалася святкова програма, організована відділом культури районної держадміністрації.

      У наш час дата 22 січня відмічена трагічними подіями, які також пов’язані із незалежністю та єдністю України. Цього дня 2014 року розпочався відлік Небесної Сотні. Пам’ять усіх Героїв, які боролися за єдину і соборну Україну присутні у залі вшанували хвилиною мовчання. До пам’ятника Борцям за волю України та Героям Небесної Сотні покладено кошик із квітами.

    Голова райкому профспілки працівників освіти Тисменицького району, історик Іван Когуч у своєму виступі-доповіді зробив екскурс до подій 1919 року, передумов утворення єдиної України і проголошення Акта злуки, проаналізував сучасне українське суспільство на предмет єдності та патріотизму.

       «І хоча тоді Акт злуки так і залишився декларацією, але віра українців у єдину і незалежну країну не згасла», - підкреслив Іван Когуч. Про це засвідчив «живий» людський ланцюг від Львова до Києва у 1990 році. Підтвердили доленосні 24 серпня і 1 грудня 1991 року: українці були єдиними у своєму виборі, бо 90% наших громадян проголосували за незалежність.

      Виступи ведучої Людмили Федик, народного аматорського хору «Просвіта», народного аматорського вокального ансамблю «Перлина» (керівник – заслужений працівник культури України Марія Борис), читців Василя Шкромиди і Ольги Жилової додали офіційному заходу мистецьких барв. Увінчалися урочистості спільним виконанням коляди «Нова радість стала».

        До пам’ятної дати в історії державотворення працівники Тисменицької районної бібліотеки підготували книжкову виставку «З вічною думою про єдність на своїй землі. 22 січня – День соборності України», яку розмістили перед сценою у концертній залі Народного дому.

Інформація - сайт РДА

Фото - Івана Постоловського

Переглядів: 573 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024