Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2016 » Жовтень » 5 » ДЛЯ ТИСМЕНИЧАН СПІВАЛИ ТРОЇСТІ МУЗИКИ ІЗ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ.
09:55
ДЛЯ ТИСМЕНИЧАН СПІВАЛИ ТРОЇСТІ МУЗИКИ ІЗ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ.

24 вересня у Народному домі м.Тисмениця музично-фольклорну програму представили троїсті музики із Дніпропетровщини. Народний аматорський гурт «Хлопці з Голубівки» із однойменного села Новомосковського району приїхав на Прикарпаття в рамках V Міжнародного фольклорного фестивалю етнографічних регіонів «Родослав» і завітав до Тисмениці, щоб презентувати свій репертуар місцевим мешканцям.

Понад годину добре знані українські пісні та запальні мелодії, які лунають чи не на усіх українських весіллях, звучали зі сцени Народного дому, а глядачі у залі підспівували та не шкодували оплесків. Поміж веселими співанками гумором розважав глядацьку аудиторію Вадим Педько.

Про свій край, його особливості, культуру розповідала ведуча Євгенія Сосненко. Від неї почули присутні у залі про історію колективу "Хлопці з Голубівки", який на сцені вже 21 рік.  Є лауреатом міжнародних, всеукраїнських та обласних фестивалів.  Художній керівник гурту Сергій Немченко.

Додому в Голубівку троїсті музики повезуть частину Тисмениччини у сувенірах, які вручив на завершення програми директор Народного дому м. Тисмениця Михайло Пятничук. Він подякував гостям за чудову атмосферу, збереження та підтримку української культури. Слова подяки за гостинність Тисменицькій районній державній адміністрації, працівникам відділу культури РДА та Народного дому висловила зі сцени й начальник відділу культури і туризму, національностей та релігій Новомосковської РДА Вікторія Савченко. 

Перед концертом гості мали змогу трохи ознайомитися із Тисменицею. Вони побували в музеї історії міста, де для них провела цікаву екскурсію директор музею Лілія Лишега, та оглянули центральну частину і вулиці Тисмениці. Про пам’ятки старовинного містечка на Прикарпатті повідала провідний методист відділу культури РДА Людмила Федик.

Інформація використана з сайту Тисменицької райдержадміністрації

Фото - Іван Постоловський

 

Переглядів: 659 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024