Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Жовтень » 23 » Курси підвищення кваліфікації клубних працівників закладів культури Тисменицького району
13:18
Курси підвищення кваліфікації клубних працівників закладів культури Тисменицького району

Протягом чотирьох днів з 17 по 20 жовтня 2017 року для клубних працівників Тисменицького району та м. Івано – Франківська проходили курси підвищення кваліфікації, організовані спеціалістами навчально – методичного центру культури і туризму Прикарпаття на тему «Клубні заклади, як осередки культурно – освітнього та дозвіллєвого призначення».

72 години навчання пройшли ефективно на високо професійному рівні і були насичені надзвичайно важливою інформацією для працівників клубних установ, адже висвітлювалися питання перспектив та особливостей функціонування сільських закладів культури в реаліях реформи місцевого самоврядування. А також - роль закладів культури у розвитку народної в умовах реформування та створення об»єднаних територіальних громад, питання оновлення змісту та вдосконалення форм культурно – дозвіллєвої діяльності закладів культури по роботі з молоддю та дітьми, перспективи розвитку любительських об»єднань та клубів за інтересами, вивчення, збереження та популяризація творів декоративно – ужиткового мистецтва Прикарпаття, репертуарна політика та практика роботи з аматорськими хоровими колективами та вокальними ансамблями.

Ознайомилися клубні працівники також і з режисурою естради та масових свят, з технологіями і принципами роботи режисера над театралізованим видовищем, з методичними рекомендаціями та практичною роботою з побудови та проведення розважальних, ігрових програм, роботою над сценарієм.

Надзвичайно цікаво сприймалася інформація, що висвітлювала теми збереження та популяризацію зразків нематеріальної культури Прикарпаття, стан та перспективи розвитку фольклору та етнографії області, аматорське мистецтво в умовах реформування органів місцевого самоврядування, а також використання досвіду хорової культури діаспори в роботі клубного працівника, ретро музика української діаспори у дозвіллєвій діяльності клубної установи та Україна в контексті європейської історії та цивілізації.

Важливо було прослухати курс по психології, де висвітлювалась тема психологічної особливості формування ціннісно – смислової сфери особистості.. На завершення курсів були надані рекомендації та змістовні поради з організації роботи по питаннях охорони праці в закладах культури, а також правові основи творчо – виробничої діяльності закладів культури.

За надані методичні та практичні рекомендації, лекції працівники клубних закладів Тисменицького району та м. Івано – Франківська щиро вдячні завідуючій відділом методичної роботи та підвищення кваліфікації працівників культури НМЦКіТП Чікаловій М.М.; заступнику начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Корнелюк М.М.; директору НМЦК і ТП Панько С.П.; завідуючій відділом культурно – просвітницької роботи НМЦКіТП Яковишиній В.Б.; провідному методисту НМЦКіТП Лещишин С.Д.; викладачу інституту мистецтв ПНУ ім..В.Стефаника, провідному методисту відділу народної творчості НМЦКіТП Мулик – Коцовській Л.П.; провідному методисту відділу культурно – просвітницької роботи НМЦКіТП Бегметюк Г.І.; викладачу ІППО Глинянюк Н.В.; провідному методисту відділу культурно – просвітницької роботи НМЦКіТП Карпаш А.М.; провідному методисту відділу фольклору та етнографії НМЦКіТП Цвік М.М.; режисеру НМЦКіТП Мошурі І.В.; заслуженому працівнику культури України, доктору мистецтвознавства, професору ПНУ ім..В.Стефаника Карась Г.В.; зав. відділом управління держапраці в Івано – Франківській області Ковалюк М.А.; завідуючій відділу фольклору та етнографії НМЦКіТП Капустинській С.Й.; зав.кафедри ІППО Треф»яку Я.І.; юрисконсульту управління культури, національностей та релігій ОДА Іванус О.І..

Дякуємо усім організаторам, методистам, викладачам, лекторам курсів підвищення кваліфікації за те, що додали розуміння усім, що галузь культури переходить на новий етап свого формування та становлення в умовах децентралізації і усвідомлення важливості правильно діяти нам – працівникам культури, щоб зберегти та примножити нашу національну культуру при цьому зберегаючи всі позитивні напрацювання попередників.

Респект організаторам! Цікаво, змістовно, креативно!

Переглядів: 1008 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024