Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2016 » Листопад » 2 » НА ТИСМЕНИЧЧИНІ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ПРОГОЛОШЕННЯ ЗУНР
12:08
НА ТИСМЕНИЧЧИНІ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ПРОГОЛОШЕННЯ ЗУНР

1 листопада у Тисмениці урочисто відзначили 98-у річницю проголошення Західно-Української Народної Республіки. Захід відбувся у Народному домі за участі заступника голови Тисменицької районної державної адміністрації Степана Мандибура, керівника апарату Тисменицької районної державної адміністрації Ярослава Татарина, керівництва Тисменицької районної ради, Тисменицької міської ради, працівників районної, міської влади, трудових колективів підприємств, установ, організацій, керівників громадських організацій, молоді, громадськості.

Урочистості розпочалися Державним Гімном України у виконанні хору «Просвіта» та усіх присутніх у залі. Від влади району та міста молодь поклала квіти до меморіальної дошки Главі уряду ЗУНР - тисменичанину Костю Левицькому.

Ведучі заходу – методисти відділу культури РДА Роман Шкрумида та Людмила Федик зробили екскурс у 1918 рік та пригадали дату, яка в історії України має особливе значення.

Заступник голови Тисменицької районної ради Ігор Федоришин привітав від імені голів районної ради Романа Крутого та районної державної адміністрації Івана Семанюка усіх із доленосною подією в літописі українського державотворення й відзначив вагому роль проголошення ЗУНР в історії країни. За неповне століття наші предки сім раз творили свою державність, що безперечно засвідчує бажання нації жити у незалежній державі.

Про те, як відбувався Листопадовий чин у Львові присутні у залі дізналися, переглянувши документальний фільм.

Що ж діялося на теренах тогочасної Тисмениччини, Ігор Федоришин проінформував у своїй доповіді, яка базувалася на детальному аналізі архівних джерел. Доповнювала виступ мультимедійна презентація.

На вшанування знаного тисменичанина Костя Левицького Тисменицька міська рада запровадила однойменну премію, якою нагороджуватимуть талановиту молодь за активну участь у громадському життя міста, та оголосила конкурс на макет пам’ятника відомому землякові. Першими володарями почесної відзнаки стали старшокласниці Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів Софія Шіляк, Марта Бриндзей та Дарія Нагорна. Нагороди дівчата отримали із рук міського голови Тисмениці Степана Сворака.

Офіційний захід доповнила й мистецька частина, зокрема виступи народного аматорського чоловічого вокального ансамблю «Два кольори» та читця Романа Шкрумиди, що продекламував уривок із поеми І.Франка «Мойсей».

Під завісу свята прозвучав духовний гімн України – «Боже великий, єдиний» у виконанні хору «Просвіта» та усіх присутніх.

«1 листопада – День державності на західноукраїнських землях». Книжкова виставка із такою назвою, підготовлена працівниками Тисменицької районної бібліотеки, доповнила програму заходу.

Інформація використана з сайту Тисменицької райдержадміністрації.

Фото - Івана Постоловського та з сайту Тисменицької РДА

Переглядів: 647 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024