Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Серпень » 29 » НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ
14:37
НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ

Щороку, 23 серпня, напередодні Дня незалежності, в Україні відзначають День Державного прапора. Столицю, обласні, районні центри та міста країни об’єднує церемонія підняття державного символа, що відбувається одночасно о 9 годині по всій країні.

«Стяг є однією із найбільших та найшанованіших святинь кожного народу. Він символізував єдність земель, згуртовував населення у народ, а народ – у державу», - зазначив у своєму вітальному слові голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк.

- Із синьо-жовтим прапором народ повстав на захист своїх прав під час Революції Гідності. І у цей важкий для України час, коли внутрішні та зовнішні вороги намагаються посягнути на найдорожчий скарб українського народу – цілісність та незалежність, національна святиня гартує й зміцнює бойовий і моральний дух наших воїнів-патріотів. Його наші захисники встановлюють над звільненими від окупанта містами і селами «гарячого» Сходу України. З ним вирушають на Донбас волонтери. – підкреслив очільник РДА під час урочистостей з нагоди Дня Державного Прапора.

Святковий захід відбувся у Тисмениці на центральній площі міста перед адмінбудинком районної влади за участі керівництва району, міста, духовенства, воїнів УПА, АТО, представників іноземних делегацій з Польщі та США, працівників апарату, структурних підрозділів РДА, виконавчого апарату районної ради, районних служб, силових структур, політичних партій, громадських організацій, працівників підприємств, установ, громадськості.

Після урочистого винесення, окроплення священиками, синьо-жовте знамено здійняли вгору. Піднімали святиню голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, голова Тисменицької районної ради Роман Крутий, голова районної організації «Братства вояків ОУН-УПА» Петро Галига та дочка учасника АТО випускниця Марковецького НВК Мирослава Андрусяк.

Вже стало доброю традицією, що вгору здіймається не тільки Державний Прапор України, але й стяги партнерів району – ґміни Стшельце Опольскє (Польща) та міста Бандера штату Техас (США).

Синьо-жовті прапорці роздавали присутнім на святі. У кольори національного прапора прибрано центральну площу міста. Прикрашено символікою вулиці, площі населених пунктів району, житлові будинки та автомобільні кільця.

На завершення усі учасники перейшли на площу біля казначейської служби, де відбулася урочиста церемонія передачі пожежного автомобіля подарованого району нашими партнерами з м. Стшельце Опольске (Республіка Польща).

Інформація використана з сайту Тисменицької райдержадміністрації.

Фото: Іван Постоловський.

Переглядів: 467 | Додав: admin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024