Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Жовтень » 16 » НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВШАНУВАЛИ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ ТА ВІДЗНАЧИЛИ 75-У РІЧНИЦЮ УПА
15:01
НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВШАНУВАЛИ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ ТА ВІДЗНАЧИЛИ 75-У РІЧНИЦЮ УПА

14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, в Україні відзначають День захисника України, День українського козацтва та 75-у річницю створення Української Повстанської Армії.

Урочисті заходи відбулися цього дня на Тисмениччині за участі керівництва району, духовенства, ветеранів УПА, учасників АТО, військовослужбовців Збройних сил України, інших військових формувань, воїнів-афганців, жителів району.

«Це свято спільне і для сивочолих ветеранів, і для тих, хто сьогодні знаходиться на бойовому посту, і для майбутніх захисників держави, - зазначив у своєму виступі голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк. – Українці впродовж століть боролися за свободу та незалежність. Волелюбні запорозькі козаки, нескорені воїни УПА своєю заступницею обрали Пресвяту Богородицю. Тому саме свято Покрови вважається днем створення легендарної визвольної армії. Під омофором Пресвятої Богородиці відстоюють у ці хвилини територіальну цілісність України військові у неоголошеній війні на Сході нашої держави».

Урочисті заходи розпочалися з молитви у храмах Тисмениці, продовжилися святковою ходою від церков Святого Миколая та Святого Архистратига Михаїла. До пам’ятника Борцям за волю України керівництво району та районні організації Спілки учасників АТО та Української спілки ветеранів Афганістану поклали квіти.

Під час урочистостей воїнам УПА, ветеранам АТО, учасникам бойових дій на території Республіки Афганістан, священикам, волонтерам вручили відзнаки Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради «За бойову звитягу», ювілейні відзнаки Івано-Франківської обласної ради з нагоди 75 років створення УПА, спільні грамоти голови Тисменицької районної державної адміністрації та Тисменицької районної ради, відзнаки «За участь в антитерористичній операції», інші почесні нагороди.

Інформація використана з сайту Тисменицької райдержадміністрації.

Фото: Тарас Дутка.

Переглядів: 627 | Додав: admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024