Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2011 » Березень » 16 » Презентація книги Тараса Табачина «Сильніша за долю»
17:34
Презентація книги Тараса Табачина «Сильніша за долю»


«У світі, певно тисячі імен.
У них – понять предивовижних море
Давали імена з часів племен
Вождям, жрецям, тим, що орали поле.
Без імені ми – організм без вен.
Ім’я – це код. В нім - «завтра», радість, горе.
А «Українка»? якщо світ пройти,
То кращого ім’я нам не знайти…»
                                                Тарас Табачин




   16 березня в районному народному домі м.Тисмениця  відбулася презентація книги Тараса Табачина «Сильніша за долю», присвячена 140-річчю від дня народження Лесі Українки.


   Тарас Табачин, лауреат премії ім.Романа Федоріва, - автор повістей у віршах: «На розпуттях велелюдних» (про Т. Шевченка), «Над Ворсклою – рікою» (про І.Котляревського), «До цілющої води» ( про Г.Скороводу).

   Повість «Сильніша за долю» - розповідь-роздум про геніальну Лесю Українку, про її духовний світ, будителя національної свідомості.

   Поетичні рядки із презентованої книги Тараса Табачина цікаво вплелися у сценарій літературно-музичної композиції. Ведучі свята Дмитро Постоловський, Любов Глодов’юк, Микола Глодов’юк, Людмила Федик крок за кроком проводили літературний екскурс по розділах презентованої книги. Цікавий момент із дитинства Лесі Українки відтворили юні обдарування: Леся Горшко, Дімітріє Рожков, Ілона Мороз, Ілона Мельниченко, група дівчат ансамблю танцю «Тисменичанка» на чолі з її керівником Романом Шкрумидою. 





   Музичний твір «Хвилина розпачу» у виконанні Марти П’ятничук переніс усіх глядачів у період спілкування поетеси з відомим українським композитором М.В.Лисенком.

   У виконанні Миколи Марківа емоційно прозвучав уривок із поеми Т.Г.Шевченка «Гайдамаки», адже своїм духовним наставником та вчителем Леся Українка завжди вважала Тараса Шевченка. Про нього в сім’ї поетеси завжди говорили шанобливо і кожного разу  відзначали його роковини.


   А вірш Л.Українки «…Квіток, квіток» у виконанні Людмили Федик у музичному супроводі Богдана Нагорняка став хвилюючим для всіх глядачів у залі, адже відобразив період закоханості Лесі Українки і Сергія Мержинського.

   «Лісова пісня» лунала з уст Марійки Гундяк та Ольги Карп’юк і стала завершальним твором літературно-музичної композиції.


   Підсумком презентації став виступ автора Тараса Табачина 

та гостя заходу Степана Процюка - доцента Прикарпатського університету ім.В.Стефаника.

   Від імені всіх бібліотекарів району із словами вдячності звернулася завідуюча бібліотекою-філіалом с.Тязів Світлана Желюк, яка зазначила, що книга «Сильніша за долю» займатиме почесне місце на полицях наших бібліотек і користуватиметься попитом у читачів.

 

Автор: Любов Глодов’юк
Фото: Іван Постоловський
та Богдан Нагорняк



Переглядів: 1854 | Додав: kultura | Теги: Презентація книги Тараса Табачина - | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024