Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Березень » 17 » Сілець вшановує Кобзаря
12:29
Сілець вшановує Кобзаря

Одним із найулюбленіших свят творчого колективу будинку культури села Сілець, є святкування Дня народження Тараса Григоровича Шевченка. Цьогорічна програма присвячена 203-ій річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка була розроблена художнім керівником Галиною Бибик і проведена у три етапи. 8 березня був проведений конкурс читців: «Звучать Шевченкові слова». У конкурсі приймали участь 26 учасників, які були розділені на дві вікові категорії. За участь у конкурсі усі читці одержали подяки і солодощі. Переможцями конкурсу стали: ІІІ – те місце: В. Богач, В. Ганущак; ІІ – ге місце: Р. Вовчук, У. Гундяк; І – ше місце: М. Захарчук, А. Пушко. Гран-прі отримала Ірина Зуб’як. Приз симпатій журі – «Кобзар», отримав найменший учасник конкурсу А. Воробчак, від сільського голови Б. Богача. Призери конкурсу були нагороджені грамотами та книгами «Кобзар». Велику подяку організатори, учасники та їх батьки висловлюють районному депутату Тисменицької районної ради Михайлу Юркевичу, за придбання семи книг «Кобзар» та солодощів для учасників. За словами М. Юркевича до цієї благородної справи долучився голова Тисменицької районної ради Роман Крутий.

12 березня у церкві Різдва Христового с. Сілець, о. Василь Смицнюк відправив панахиду за упокій душі Великого Кобзаря, а учасники театру художнього слова підготували літературну композицію «Ми знову прийшли до тебе, Кобзарю». На закінчення композиції церковний хор під орудою регента В. Величка виконали «Заповіт» та «Боже, Великий, Єдиний». А далі з квітами направились до памятника поклонитись Кобзареві.

На завершення програми святкування відбулась літературно-музична композиція «Його життя написане сльозами, що запеклися кровю на душі». В програмі прозвучали вірші: «На панщині пшеницю жала…», «Зоре моя вечірняя», «І золотої, і дорогої», «Нащо мені чорні брови?», «Іван Підкова», «Маленькій Мар’яні», «Коло гаю, в чистім полі»; уривки з поем: «Гайдамаки», «Княжна», «В казематі». Танцювальні колективи представили свої постановки: «Черевички», «Вітре буйний», «Вінок Кобзареві», «Плавай лебедонько», «Шевченкові слова». Театри-студія «Літопис» (дитячий і дорослий) представили інсценізації: «Дякова наука», «Залізні стовпи», «Тарас пастушок», «Він вестиме людей». А також прозвучали пісні на слова Шевченка: «Така її доля», «Зацвіла в долині», «Думи мої» та пісні присвячені кобзареві: «На високій дуже кручі», «На Тарасовій горі», «Ой на горі хатка». У фойє зав. бібліотекою філіалом Надія Шидивар підготувала книжкову виставку «Весна починається з Шевченка» та репродукції картин Шевченка, як художника. Учасник творчого колективу Т. Пашко від імені жителів села, батьків та учасників літературно-музичної композиції щиро подякував художньому керівнику Галині Бибик за те, що вона організувала ряд заходів та кревно вчить учасників любити поезію Шевченка.

Переглядів: 565 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024