Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2016 » Грудень » 12 » Тисменицькому району - 50
15:13
Тисменицькому району - 50

10 грудня у залі обласної філармонії відбулися святкові заходи з нагоди 50-ї річниці утворення Тисменицького району. Високоповажні духовні, посадові особи області та району, народні депутати теперішнього та попередніх скликань, відомі особистості та авторитетні люди краю, голови, які раніше очолювали владу у районі, голови районних державних адміністрацій та районних рад сусідніх із Тисмениччиною районів, очільники територіальних громад, керівники підприємств, установ, організацій, силових структур, громадських об’єднань зібралися у залі, щоб відзначити цю поважну дату.

Тисменицький район утворений 8 грудня 1966 року Указом президії Верховної ради УРСР. Спочатку він мав назву Івано-Франківський, а з 11 березня 1982 року перейменований на Тисменицький. До його складу входить 51 адміністративна одиниця: місто Тисмениця, 2 селища та 48 сіл.

З благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира Війтишина та духовних отців – настоятеля Погонянського монастиря о.Никодима Гуралюка та отця-декана Ігоря Приймака розпочалася святкова програма.

Вітальну адресу від голови обласної державної адміністрації Олега Гончарука зачитав заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Крецул.

Ювілей – це погляд у історію, але також і сьогодення, до якого доклалися люди, які своєю працею, прийнятими рішеннями, завершеними проектами сприяли розбудові району – цеглинки нашого спільного дому – України, зазначив у своїй промові народний депутат України Михайло Довбенко.

 У своїх виступах очільники Тисмениччини говорили про особливості району, його візитівки, економічний потенціал, духовні місця, міжнародну співпрацю.

«З часу утворення району побудовано 35 нових шкільних приміщень та 7 дитячих садочків, 9 спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Вдалося реорганізувати 14 шкіл у НВК, що дало змогу додатково охопити дошкіллям близько 600 дітей У шести населених пунктах за роки незалежності введено в дію сучасні лікарські амбулаторії, ще у двох – ФАПи. Протягом цих років збережено  мережу закладів культури району та значно поліпшено їхню матеріальну базу», - підсумував Іван Семанюк.

Після вітальних промов очільники району нагородили пам’ятними статуетками та подяками Тисменицької районної державної адміністрації і Тисменицької районної ради людей, які спричинилися до розвитку району.

По завершенні офіційної частини присутні у залі насолоджувалися концертною програмою, організованою відділом культури РДА. Кращі виконавці, колективи району та запрошені гості демонстрували глядачу свої таланти і майстерність: заворожували піснею, запалювали танцем, полонили музикою, дарували радість фольклоними композиціями.

Інформація використана з сайту Тисменицької райдержадміністрації

Фото Тараса Дутки та Івана Постоловського

Переглядів: 568 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024