Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2016 » Лютий » 21 » Віче-реквієм пам"яті Небесної Сотні
18:30
Віче-реквієм пам"яті Небесної Сотні

20 лютого в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної Сотні – патріотів, які загинули під час подій на Майдані у січні – лютому 2014 року. Районні поминальні заходи відбулися сьогодні, 19 лютого, у Тисмениці.

На віче-реквієм, що проходило на центральній площі міста, зібралися керівництво Тисменицького району, м.Тисмениця, духовенство, працівники районної та місцевої влади, районного військкомату, представники громадських організацій, підприємств, установ, депутати, учителі та старшокласники Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів, громадськість, ЗМІ.

У супроводі скорботної пісні Майдану «Пливе кача» голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, голова Тисменицької районної ради Роман Крутий, міський голова Степан Сворак та секретар Тисменицької міської ради Наталія Сворак поклали квіти до пам’ятника Борцям за волю України та арки Героям Небесної Сотні. 

Поминальну панахиду відслужили священики церков Тисмениці – Різдва Пресвятої Богородиці о. Микола Понайда, Святого Миколая о. Руслан Андрусяк, Святого Архистратига Михаїла о. Ігор Пилипчук та місійного згромадження святого Апостола Андрія Микола Гаврилюк. У своїх молитвах учасники пам’ятного заходу згадували усіх, хто віддав життя в боротьбі за Україну.

 

Хвилиною мовчання та сотнею запалених лампадок присутні вшанували пам’ять загиблих у боротьбі за краще життя народу в незалежній Україні.

Мирна акція протесту проти призупинення тодішнім керівництвом держави процесу євроінтеграції після побиття мітингувальників у ніч на 30 листопада 2013 року переросла у масштабний рух опору – Революцію гідності. А 22 січня 2014 року розпочався відлік тих, хто заплатив життям за зміни в країні. Пік протистояння між активістами та силовиками припав на 18-20 лютого: саме тоді у середмісті столиці снайпери масово розстрілювали майданівців. Загиблих патріотів назвали Героями Небесної Сотні. 

Серед тих, хто був у Києві під час подій Революції гідності – учитель Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів Ігор Лютий, який очолював Штаб національного спротиву у Тисменицькому районі. У своєму виступі він згадав своїх побратимів, з якими переживали ті буремні дні і ночі на барикадах на вулицях Інститутській, Грушевського та Банковій. 

«Найгіршим, - за словами майданівця, - є те, що на сьогоднішній день ніхто не покараний за сотні смертей патріотів». На завершення він побажав усім того, за що боролися учасники Євромайдану – жити у державі із європейськими цінностями, мирного неба та злагоди у суспільстві. 

Реквієм пам’яті продовжився поезією про Революцію гідності, яку декламувала Людмила Федик, інсценізацією подій на Майдані у виконанні Романа Шкрумиди та Василя Шкромиди, піснею про Героїв Небесної Сотні «Бо їх уже нема» від Світлани Данчук. 

Програма поминального заходу завершилася Державним Гімном України.

Інформація: сайт РДА

Фото: Іван Постоловський

 

Переглядів: 811 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024