Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Травень » 11 » «Воскресне волі дух і наша слава»
09:10
«Воскресне волі дух і наша слава»

7 травня на Тисмениччині стартувала обласна естафета районів та міст «Воскресне волі дух і наша слава», присвячена 75-й річниці створення УПА та Року УПА на Прикарпатті.

Церемонія передачі естафети від Богородчанського до Тисменицького району відбулася у середмісті Тисмениці, біля пам’ятника Борцям за волю України та арки Героям Небесної Сотні за участі начальника управління культури, національностей та релігій обласної державної адміністрації Володимира Федорака, заступника голови Тисменицької районної державної адміністрації Степана Мандибура, керівника апарату райдержадміністрації Ярослава Татарина, заступника голови Тисменицької районної ради Ігоря Федоришина, заступника голови Богородчанської райдержадміністрації Василя Поштарюка, міського голови м. Тисмениця Степана Сворака, ветеранів УПА Тисменицького та Богородчанського районів, духовенства, учасників АТО, керівників районних відділів культури, учасників аматорського мистецтва двох районів, представників громади Тисменицького району.

Дійство розпочалося із церемонії покладання квітів до пам’ятника Борцям за волю України та арки Героям Небесної Сотні від Тисменицької, Богородчанської влади та учасників аматорського мистецтва обидвох районів. Опісля ветерани УПА, бійців АТО, молоде покоління патріотів України під звуки маршової мелодії у виконанні духового оркестру внесли Державний Прапор України та знамено УПА.

Урочисто відкрив свято Володимир Федорак, який наголосив, що цей масштабний творчий захід дасть змогу пізнати нові сторінки з історії визвольного руху, й загалом нашої історії.

Програма продовжилася благословенням від священиків Тисмениці, виступами ведучих, голів районних організацій ОУН-УПА, учасників АТО та зведеного хору учасників аматорського мистецтва Тисмениччини.

Головним атрибутом естафети «Воскресне волі дух і наша слава» є фотоальбом, у якому будуть зібрані світлини, пов’язані із історією УПА.

Від Тисмениччини альбом урочисто прийняли заступник голови районної державної адміністрації Степан Мандибур та заступник голови районної ради Ігор Федоришин. Перші світлини альбому, продемонстрував, прогортавши кілька сторінок, заступник голови Богородчанської РДА Василь Поштарюк.

Завершальним акордом офіційної частини на площі стало покладання свічок до підніжжя пам’ятника творчими колективами та виконавцями Богородчанського району.

Свято продовжилося у Народному домі м. Тисмениця концертною програмою. Скарбницю культурно-мистецького надбання, присвяченого Українській повстанській армії, демонстрували учасники аматорського мистецтва Богородчанського району.

На завершення Степан Мандибур та Ігор Федоришин вручили квіти від влади Тисмениччини та подякували богородчанцям за чудове свято.

Естафета, що супроводжуватиметься святковими заходами, проходитиме у кожному районі та місті обласного значення й завершиться 6 грудня у с. Тишківці Городенківського району, на батьківщині Романа Шухевича. Фотоальбом, який оформлятимуть усі учасники естафети, буде переданий у Музей визвольних змагань Прикарпатського краю.

Інформація використана з сайту Тисменицької райдержадміністрації.

Фото: Іван Постоловський

Переглядів: 704 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024