Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Липень » 7 » "Духова криниця" 2014
22:07
"Духова криниця" 2014

6 та 7 липня, на одне із величних християнських свят – Різдво Івана Хрестителя, у духовному місці Духова криниця, що на території Єзуполя, відбулася велелюдна проща. Участь у духовних відправах та святкових заходах разом із тисячами прочан взяли й голова районної державної адміністрації Микола Зелінський, заступник голови районної ради Руслан Фармус, заступник голови районної державної адміністрації Іван Когуч, селищний голова Єзуполя Ганна Кушнір, посадові особи районної та місцевої влади.

Духова криниця – відпустове місце, відоме із ХІІІ століття. Сюди прибувають тисячі паломників, а щороку 6-7 липня тут відбуваються масштабні духовно-мистецькі заходи. Релігійна святиня вабить прочан своєю особливою атмосферою: люди прибувають з різних куточків, щоб віднайти спокій душі, помолитися, зачерпнути води із джерела. Віряни добре знають, що водиця, привезена із Духової криниці, має цілющі властивості і за якостями не поступається йорданській. Вона лікує тілесні й духовні рани і протягом року зберігає свою якість. У цій мальовничій долині протягом двох днів проходять нічні чування, молитовні відправи та свято духовної пісні.

Цього року програма розпочалася недільного вечора із Всеношного та Соборування. А вже після опівночі були Хресна дорога, Молебень до Хреста Чоловіколюбця, Акафіст до Святого Предтечі Івана Хрестителя. Вранці о 6-й священики відслужили Утреню, Святу Літургію із мируванням та освятили воду із джерела. Богослужіння очолив декан Єзупільського деканату о.Богдан Курилів, якому співслужили священики цього деканату.

Зі щемом у серці та сльозами в очах паломники молилися за Україну, щиро просили у Христа доброї долі для українського народу, а головне, миру у державі, злагоди у суспільстві.

   Святкування продовжилося концертом духовної пісні, організованим відділом культури районної державної адміністрації, у якому взяли участь хорові колективи та виконавці краю. У величних піснеспівах учасники програми прославляли Христа та Пречисту Діву. А мистецькій частині передувала офіційна. Паломників вітали у своїх виступах Микола Зелінський, Руслан Фармус, Богдан Курилів та Ганна Кушнір.

Духова криниця розвивається і з кожним роком стає все привабливішою. Тільки за 2014-й тут відкрито 4 стації Хресної дороги, а під ще 10 залито місце, де будуть встановлені барельєфи. Усі 14 стацій освітлюються. Крім того, відновлено водовідвідні канали, обладнано пластиковими вікнами водозабірник, постійно висаджуються дерева, облагороджується територія. Про це дбає Єзупільська громада, допомагають своїми офірами паломники та благодійники.

У майбутньому тут може бути зведений великий релігійно-паломницький центр. Втім і сьогодні це духовне місце – окраса Тисмениччини.

 

 

 

 

текст - сайт Тисменицької РДА

©Фото Володимира Заника

 

Переглядів: 1466 | Додав: kultura | Теги: Духова криниця 2014 | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024