Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2013 » Серпень » 23 » СВЯТКОВА АКАДЕМІЯ З НАГОДИ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ
02:35
СВЯТКОВА АКАДЕМІЯ З НАГОДИ ДНЯ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

 23 серпня 2013 року в Народному домі м. Тисмениця відбулися урочистості з нагоди 22-ї річниці незалежності України, участь у яких взяли керівники району, члени офіційної делегації із ґміни Стшельце Опольскє (Республіки Польща), голови місцевих рад, начальники управлінь, відділів апарату, структурних підрозділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, територіальних відомств центральних органів виконавчої влади, силових структур, представники громадських об’єднань, підприємств, установ, організацій.
 Розпочалася урочиста академія із театралізованого прологу у виконанні народного аматорського хорового колективу «Просвіта» Народного дому м.Тисмениця (керівник – Заслужений працівник культури України Роман Медвідь, концертмейстр Тетяна Ткачівська) та учасників народного аматорського драматичного колективу БК с. Павлівка (керівник – Олександра Боднар). Натхненними були виступи великих історичних постатей, які принесли християнську віру на українські землі – святого апостола Андрія Первозванного, святих і рівноапостольних княгині Ольги та князя Володимира Великого. 
 Урочисто та піднесено прозвучав у всезагальному виконанні Державний Гімн України.            
 Із промовою про досягнення, з якими Тисмениччина зустріла 22-у річницю Незалежності України, виступив перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Ячкуринський.
 Він підсумував роботу економічної та гуманітарної галузей, а також подякував усім, хто своєю щоденною працею прикладається до розбудови України та дбає про розвиток Тисменицького району.
«Головне, не будьмо байдужими до долі своєї держави, до того, що відбувається на нашій  батьківщині. Цінуймо кожен прожитий день, дякуймо Богові за можливості працювати та розвивати нашу Тисмениччину», –наголосив керівник.
 Голова районної ради Володимир Семенів підкреслив, що незалежна Україна – це одвічне прагнення нашого народу, заради якого на вівтар історії було покладено мільйони життів.
«Будемо українцями і будемо мати українську державу» – той принцип, яким маємо керуватися у своєму житті.  
 За активну участь в розбудові і утвердженні держави та з нагоди 22-ї річниці Незалежності України Володимир Семенів та Олександр Ячкуринський вручили грамоти голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради, грамоти голови районної державної адміністрації та голови районної ради та подяки голови районної ради. Серед нагороджених – кращі представники різних галузей (економіка, сільське господарство, місцеве самоврядування, освіта, культура, медицина, громадські організації).
 Від офіційної делегації із польської ґміни Стшельце Опольскє до присутніх звернувся голова міської ради міста Стшельце Опольскє Боґуслав Фаріон.
Керівник передав щирі вітання від польських побратимів, з якими тисменичан пов'язує понад 10-річна співпраця, та підкреслив, що польські друзі завжди радо зустрічають представницькі делегації із Тисмениччини у Стшельцах Опольскіх та самі з великою приємністю приймають запрошення розділити найважливіше свято для української нації - День Незалежності. Він побажав процвітання для Україні в європейській спільноті, розвитку для Тисмениччини, гордості за свою державу для українського народу.
 По завершенні свого виступу Б.Фаріон подарував керівникам району коровай із цьогоріч зібраного врожаю. 
 Дякуючи за подарунок, Олександр Ячкуринський зазначив: «Польща – наш промоутер в Європі. Віримо в те, що наша країна, як і Польща, посяде достойне місце в Європейському співтоваристві» та додав, що поляки і українці – два великі слов’янські народи, які мають не тільки спільну історію, а й спільне сьогодення і майбутнє.

 Святкову програму продовжили виступи творчих колективів та виконавців Народного дому м.Тисмениця, які додали гарного святкового настрою усім присутнім:
ансамбль танцю «Тисменичанка» (керівник – Заслужений працівник культури України Ярема Галига, керівник оркестрової групи – Олександр Тарас), 

народний аматорський хор «Дзвін» (керівник – Мирослава Василюк), 

народний аматорський вокальний ансамбль «Перлина» (керівник – Заслужений працівник культури України Марія Борис, концертмейстр – Любомир Медвідь), 

народний аматорський чоловічий вокальний ансамбль «Два кольори» (керівник – Тамара Березіцька, акомпаніатор – Іван Дутка), 

оркестр народної музики Олега Камінського (керівник – Лев Ріжняк, солісти – Світлана Бойко, Ольга Постолянюк та Віолета Костенко),

ансамбль викладачів музичних шкіл Тисменицького району (керівник Марія Костюк),

лауреат багатьох обласних, Всеукраїнських, Міжнародних пісенних конкурсів, «Творча особистість 2012 року» Марійка Гундяк, 

оркестр естрадної музики (керівник – Роман Малецький, соліст – володар Гран-Прі цьогорічного районного фестивалю-конкурсу української сучасної пісні «Майбутнє України» Василь Дубіцький), 

молодіжний вокальний ансамбль «Фортуна» (керівник Тамара Березіцька).

 Ведучі свята – Людмила Федик та Ольга Карп’юк. 
 Сценарій та режисура святкового дійства – Любов Глодов’юк.





Переглядів: 6892 | Додав: kultura | Теги: СВЯТКОВА АКАДЕМІЯ З НАГОДИ ДНЯ НЕЗА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024