Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2013 » Вересень » 26 » ТИСМЕНИЦЬКІЙ РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ – 65!
16:50
ТИСМЕНИЦЬКІЙ РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ – 65!

  26 вересня у Народному домі м.Тисмениця відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек та 65-річчя Тисменицької районної бібліотеки. На подвійне свято зібралися працівники районної, селищних та сільських бібліотек, ветерани галузі, гості.
  Вітання бібліотекарям адресували голова районної державної адміністрації Іван Росіцький та голова районної ради Володимир Семенів.
   Керівники відзначили, що попри стрімкий розвиток інформаційних технологій, доступ користувачів до Інтернет-мережі, книга залишається джерелом знань і скарбницею мудрості. У книгозбірнях району працюють люди за покликом душі, безмежно віддані своїй улюбленій справі. І, крім виконання основного заняття, вони є активними учасниками громадського життя свого населеного пункту та району: без бібліотекаря не обходиться жоден масовий захід. Тож за добру роботу й відповідна винагорода.
  За багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи в районі та з нагоди професійного свята грамоти голів районної державної адміністрації та районної ради і грошові допомоги отримали завідуюча відділом обслуговування районної бібліотеки Оксана Бойчук, завідуючі бібліотек-філіалів сіл Березівка Євдокія Бойчук, Милування Галина Бубна, Чорнолізці Тетяна Кондрасевич, Клубівці Марія Палагіцька, провідний редактор відділу комплектування та обробки літератури районної бібліотеки Іванна Тарас.
  У своєму виступі директор районної бібліотеки Оксана Савчук зробила екскурс у минуле. З чого все починалося для Тисменицької районної бібліотеки, які події відбувалися за цей відрізок часу, які люди увійшли в її історію – про це почули від керівника районної книгозбірні. 
  Бібліотека відкрита у 1948 році у приміщенні колишнього польського народного дому, що в центрі Тисмениці. На той час вона була селищною, і протягом років належала також до Тлумацького, Богородчанського, Івано-Франківського районів. Із 1970 році Тисменицька селищна бібліотека стала районною. З 1 січня 1978 року створено централізовану бібліотечну систему, першим директором  якої  стала Бабак Ніна Йосипівна.
  Сьогодні бібліотека – потужний інформаційний, культурний і освітній центр. Бібліотекарі не тільки працюють із книжковими фондами, але й організовують масові заходи, є активними учасниками і переможцями конкурсів та проектів. У 2010 році районна бібліотека виграла міні-грант міжнародної програми «Бібліоміст» за проект «Заробітчанська правда: бібліотека як вікно у життя українських емігрантів». У 2012 році районна книгозбірня та бібліотеки-філіали сіл Липівка, Ямниця та селища Лисець взяли участь у конкурсі проектів з організації нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету програми «Бібліоміст» та стали переможцями. До кінця 2013 року у бібліотеках – переможцях буде встановлено по 4 комп’ютери та периферійне обладнання.
  Візуально побувати у бібліотечних закладах, де панують тиша і спокій, а на стелажах у книгах – вікова народна мудрість, найвідоміші думки історії та сучасності, життєписи і творіння видатних людей світу, а також відчути неповторну їх атмосферу допоміг відеоролик «Бібліотека. Історія і сьогодення».
  З професійним святом усіх присутніх привітали ще зовсім недавно директор, а сьогодні секретар Тисменицької міської ради Ірина Мельник, яка 26 років пропрацювала у районній бібліотеці, і, сказавши багато теплих слів своїм колегам, подарувала підбірку сучасної літератури.
  Завідуюча методичним кабінетом відділу культури районної державної адміністрації, автор сценарію заходу Любов Глодов’юк передала вітання від начальника відділу Олександри Стефінко, професійна біографія якої також пов’язана із бібліотекою, привітала від себе особисто та здійснила приємну місію нагородження кращих працівників галузі грамотами від відділу культури райдержадміністрації та грошовими преміями.

  Щирі слова подяки за досвід та безцінні поради, побажання, а також вручення Подяки та сувеніру на згадку. Так вшанували ветеранів галузі.
  А прикрасили святкову програму виступи вокального квартету із с.Клубівці,

Ілони Мороз,

Івана Палагіцького,

Ірини Фодчук,

Діани Шатарської.

 Вдеча заходу - Людмила Федик



Довідково
 Бібліотечна система району сьогодні – це 43 сільські бібліотеки-філіали, 2 селищні бібліотеки-філіали, 2 селищні бібліотеки-філіали для дітей, районна бібліотека для дітей та центральна районна бібліотека.



© фото - Тарас Дутка

Переглядів: 1105 | Додав: kultura | Теги: ТИСМЕНИЦЬКІЙ РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ – | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024