Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2013 » Серпень » 29 » У РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ТАРАСА ТАБАЧИНА «НА ПЕРЕХРЕСТЯХ ДОЛІ»
11:20
У РАЙОННІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ТАРАСА ТАБАЧИНА «НА ПЕРЕХРЕСТЯХ ДОЛІ»

29 серпня 2013 року в читальному залі Тисменицької центральної районної бібліотеки відбулася презентація книги Тараса Табачина «На перехрестях долі». Це нова віршована повість, розповідь-роздум про геніального митця пера Івана Яковича Франка – Великого Каменяра, 157 річчя з дня народження якого ми відзначали на днях 27 серпня.

Презентація книги відбулася у присутності автора, лауреата районної премії імені Романа Федоріва Тараса Табачина, а також гостей, що завітали на свято презентованої книги – Йосип Карпів, краєзнавець, письменник, лауреат районної премії імені Романа Федоріва, читці Людмила Федик, Роман Шкрумида, Олександра Оленчук, які майстерно зачитували рядки із розділів книги, та народний аматорський вокальний ансамбль «Перлина» під орудою заслуженого працівника культури України Марії Борис, який став пісенною окрасою літературного заходу. У виконанні ансамблю прозвучали українські народні пісні та твір на слова І.Я. Франка «Ой ти, дубочку кучерявий».

Презентація1

За подаровані автором Тарасом Табачиним книги для усіх бібліотек району із словами вдячності виступили бібліотекарі з с.Сілець та с.Одаї та директор Тисменицької ЦБС Оксана Савчук.

«На перехрестях долі», як зазначив автор у своєму виступі, є останньою книгою із серії книг «Світочі української культури».

Презентація 1

Тому бібліотекарі районної книгозбірні Іванна Мельник та Любов Глодов’юк самотужки створили фото-презентацію «Світочі української культури». Її транслювали на початку заходу, як спогад про попередні проведені ними презентації книг із цієї серії: «На розпуттях велелюдних» (про Т.Г. Шевченка), «Над Ворсклою-рікою» (про І. Котляревського), «До цілющої води» (про Г.Сковороду), «Сильніша за долю» (про Лесю Українку) та «На перехрестях долі» (про І. Франка).

Після презентації книги Т. Табачина усі бібліотекарі району та гості літературного заходу перейшли до Народного дому м.Тисмениця, де  разом із працівниками клубних установ району мали змогу переглянути документальний фільм про життєвий і творчий шлях І.Я.Франка «Франкове Прикарпаття (автор і режисер - член  Івано-Франківської обласної спілки кіноматографістів України Мирослав  Бойчук),


який складався з двох частин   «Скільки  Франкового в Івано-Франківську» та «Три кохання Франка». 

З вступним словом про життєвий  та творчий шлях  І.Я.Франка  виступив директор Тисменицького районного Народного  дому  Михайло П’ятничук. 



На презентації  були присутні клубні та бібліотечні працівники району,

голова обласної  спілки кіноматографістів України  Юліан Яковина,

лауреати районної преміїї імені Романа Федоріва письменники  Йосип Карпів та Тарас Табачин.



Джерело: сайт Тисменицької РДА

Переглядів: 3634 | Додав: kultura | Теги: КНИГа ТАРАСА ТАБАЧИНА «НА ПЕРЕХРЕСТ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024