Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2013 » Лютий » 28 » Врода поезії Адель Станіславської
12:56
Врода поезії Адель Станіславської



  28 лютого у приміщенні народного дому м.Тисмениця відбулася презентація книг Олександри Федорів «Во ім'я любові» та «Мереживо душі».

Ініціатором та організатором заходу виступила Тисменицька районна бібліотека.

  Олександра Федорів (літературний псевдонім Адель Станіславська), народилася у селі Марківці Тисменицького району.
Бухгалтер за фахом, поетична душа за покликанням. Віршувати почала у ранньому шкільному віці, друкувалася у районній газеті «Вперед». Більш серйозні твори з'явилися у зрілому віці. Одна з презентованих книг «Во ім'я любові» з'явилася на світ у травні 2010 року. п.Олександра є членом Міжрегіонального поетичного клубу «Об'єднані словом», зареєстрована сайті «Поетичні майстерні».

  На запрошення авторки презентацію відвідало чимало гостей:
- Віталія Савченко, сестра поетеси;
- Оксана Пронюк, поетеса, письменниця;
- Леся Геник, поетеса, голова поетичного об'єднання «Об'єднані словом»;
- Ігор Лазоришин, журналіст, літературний критик, член НСЖУ;
- Людмила Палагняк, поетеса.
  А також  на запрошення організаторів з великою цікавістю на презентацію завітали сільський голова села Марківці п.Богдан Костюк, депутат Тисменицької районної ради п.Ярослав Вітенко, а також творчі колективи - народний аматорський вокальний ансамбль «Перлина» (кер.Марія Борис, заслужений працівник культури України, концертмейстр Любомир Медвідь), дівочий ансамбль БК с.Марківці (кер. Ірина Шаламай), соліст Василь Дубіцький та бібліотекарі району.

  Презентація за участю усіх перелічених колективів перетворилася на ліричний поетично–пісенний вечір, побудований за творами Олександри Федорів і викликала приємні емоції у всіх присутніх, адже, як зазначив Ярослав Чорногуз, письменник, член НСПУ, що «... поезія Олександри Федорів має свою вроду, як і сама поетеса...»


ВРОДА ЇЇ ПОЕЗІЇ
Народжена бути променем,
Нескореним і незломленим,
Маленька і непомічена, в далеких світах засвічена,
В далекі світи спрямована,
Недолею не вгамована,
Сном – вісником застережена,
У Божій руці збережена,
Блукає в житті півпотемки,
Напомацки, сканер – дотики...


 «...Саме цей із нових віршів Аделі Станіславської (псевдонім Олександри Федорів) є своєрідним символом творчості і творчої спрямованості молодої і талановитої поетеси – світити променем у сповненому такого розмаїття і різноманіття небі питомо української поезії – доброї, щирої, правдивої, задушевної, теплої, ласкавої, сповідальної, сповненої болю і осяяної щастям, молитовної, замріяної, естетичної, створеної з вишуканим смаком, красивої, чарівної, як сама поетеса і її душа...» Кожен зробив із презентованих книжок власне відкриття. І від себе додам, що на цьому заході, мені особисто, поезія авторки читалася проникливо і легко. І це напевно тому, що пише Адель так просто і проникливо, щоб достукатись до кожного серденька, щоб почули і зрозуміли. І знову зі слів Ярослава Чорногуза – «Отже, думається, що книжка Аделі Станіславської є потрібною нашому, значною мірою знедуховленому суспільству – вона несе йому цілющу воду внутрішньої краси, романтизм почуттів, шляхетність думки, гармонізує його почуття, надихає творити високі звершення в ім'я добра і любові!».
  В адресу Олександри Федорів лунало багато щирих і добрих побажань – хтось бажав, щоб її вірші були завжди цікаві для читача, хтось – щоб в скорому часі побачили світ  нові збірки, щоб її вірші стали піснями, а начальник відділу культури та туризму п.Олександра Стефінко, підсумовуючи свято сказала, що наша земля справді багата, адже має таких талановитих людей і зауважила те, що авторка книг, її поезія вартує того, щоб у 2013 році поборотися за звання лауреата районної премії імені Романа Федоріва. Ідею начальника підримали оплесками у залі, тому бажаємо Адель Станіславській творчої наснаги!






Автор: методист Тисменицької ЦРБ
Любов Глодов'юк


Переглядів: 1109 | Додав: kultura | Теги: Во ім'я любові, Адель Станіславська, Мереживо душі, Олександра Федорів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024